„Червен“ директор: Титлата догодина е задължителна! Мога да предлагам на Любо „малки хапки“ (ВИДЕО)

„Червен“ директор: Титлата догодина е задължителна! Мога да предлагам на Любо „малки хапки“ (ВИДЕО)

Снимка: cska.bg

Тук съм само и единствено, за да бъда шампион. Това каза техническият директор на ЦСКА-София Алън Пардю, който за първи път говори у нас, откакто дойде в клуба. Той даде дълго интервю за клубния сайт.
„Нищо друго не ме устройва. Да си втори не значи нищо за мен. Със сигурност целта за следващата година е една – да спечелим титлата. Задължително е.
„Защо избрах ЦСКА? Мисля, че причините са две. Първо, исках да придобия още повече опит в Европа, което и направих в Нидерландия и ми хареса. Но също така и тук имам възможността да спечели първенството – ЦСКА е голям отбор“, каза той.
„Сега, като научих повече, дори се оказа по-голям, отколкото предполагах. Феновете изискват от теб да спечелиш. Харесва ми това предизвикателство. Имам много добри отношения с Дани Ганчев. Той ме убеди да дойда“, заяви Пардю.
„Накратко, основната ми роля е да се опитам да повиша нивото. Очевидно, когато не съм треньор, не мога да определям тактиката на тима. Това е работа на Любо. Но мога да давам мнението си след мач. Мога да предлагам на ръководството и на треньор т.нар. в Англия „малки хапки“. Това съвети, които могат да ни помогнат да се развиваме. Разбира се, върху мен няма напрежение от гледна точка на резултати. Аз съм встрани от това. Напрежението е върху треньора. Така че по някакъв начин аз имам много опит, а в същото време напрежението не замъглява погледа ми. А от опита ми като треньор знам, че именно този проблем може да попречи на правилните решения за клуба. Аз съм имунизиран от това. Мога да направя ясно преценка къде се намира клубът, как се развиват играчите и върху какво трябва да се фокусираме“, каза още той.
„Смоленски е футболист, който харесвам. Това е млад играч, който игра наскоро и не се получи добре. Това е една ситуациите, с които искам да се ангажирам. Искам да се уверя, че той е добре. Дали да играе с по-малките, да натрупа опит, да отиде под наем, каквото е необходимо. Това е визията, заради която съм тук. А също и за всичко по инфраструктурата – да променя някои неща в тренировъчната база. Да давам съвети на персонала, чрез което се надявам да накарам всеки да поеме ролята си в клуба присърце“, добави той.

Още по темата