Открита е бутилка с „Новичок” в хотела на Навални в Томск

Открита е бутилка с „Новичок” в хотела на Навални в Томск

Бутилката, в която от германската лаборатория откриха следи от субстанция от групата на бойните отровни вещества „Новичок”, е взета от хотелската стая на Алексей Навални в Томск. Това твърдият сътрудници на опозиционера от Фонда за борба с корупцията, съобщи РИА Новости.

В този хотел е бил настанен целият снимачен екип, пътувал с Навални. Именно на бутилката с вода от хотела в Томск две седмици по-късно са открити следи от „Новичок”, се казва в съобщение в акаунта на Навални в Инстаграм.

След като служителите на Фонда за борба с корупцията разбрали за хоспитализирането на Навални, те извикали адвокат, качили се в стаята, която опозиционерът току-що бил освободил, и започнали да снимат, описват и опаковат всичко, което открили там, включително и бутилка с вода от хотела.

Един от авторите на бойното отровно вещество Леонид Ринк изрази съмнение, че бутилката е взета от хотелската стая. Той обяснява, че нанасянето на „Новичок” в хотела би довело не само до смъртта на опозиционера, но и на всички, пипали бутилката.

Хотелът в Томск, в който е бил Навални, не коментира изнесената информация. 

Източник: Kanal3.bg

Още по темата