Още един бранш готов на протест, сметките за ток – с 68% отгоре

Още един бранш готов на протест, сметките за ток – с 68% отгоре

Още един бранш се готви за протест. Компаниите в сектор „Текстил, облекла и кожи“ обявиха готовност за стачни действия заради рекордно скъпия ток от началото на месеца.
„В бранша са заети около 80 000 човека в цялата страна. Готови сме да излезем и да стачкуваме. Получихме юлските сметки за ток, които са със 68% по-високи на база юли месец миналата година.  Нашият бранш работи с предварителни договаряния за поне три-четири месеца. Имаме договори, в които не можем да променим цената. За нас увеличението е много сериозен проблем, защото от една страна не можем да променим цената, а от друга – не можем да не си изпълним договорите. Това ще се отрази и на цените на доставчиците към нас. Не знам как ще успеем да си платим сметките и заплатите.“, коментира Миглена Христова, член на УС на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи /БАТОК/.
Организацията е изпратила отворено писмо до институциите още на 9 август, в което настояваха за спешни мерки в енергийния сектор. Отговор до този момент не е получен, коментира за телевизия Bulgaria ON Air Христова. /Вестник Марица
 

 

Още по темата