Младеж облече униформата на баща си и излезе на пътя със „стоп палка“

Младеж облече униформата на баща си и излезе на пътя със „стоп палка“

Осемнайсетгодишен младеж облякъл униформата на баща си и излязъл на пътя със „стоп палка“ да спира автомобили за проверка. За куриозния случай съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе.
Гражданин сигнализирал, че на 16 август към 8,30 часа между селата Николово и Червена вода бил спрян за проверка със „стоп палка“ от млад мъж, облечен със зелено полицейско яке с пагони, а на главата си имал бойна шапка с козирка с логото на МВР. Обут бил с бели маратонки и къси тъмни панталони. На мъжа направило впечатление, че младежът е във видимо неадекватно състояние, затова отказал да му даде личните си документи и тези на автомобила. Отправил се към с. Червена вода, където сигнализирал за странната случка на тел. 112.
При направената от полицията проверка се оказало, че младият човек е на 18 г., а използваните униформени дрехи и полицейски атрибути са на баща му. Случаят е документиран и е започнало разследване. От полицията припомнят, че носенето на формено облекло, служебни знаци или надписи в нарушение на Закона за МВР е престъпно деяние, за което се носи отговорност./Монитор.БГ

Още по темата