Лекари: Тръмп да спре да се перчи, COVID-19 може да го победи

Лекари: Тръмп да спре да се перчи, COVID-19 може да го победи

Здравословното състояние на Доналд Тръмп може да се влоши. Такова предупреждение отправи директорът на Института по заразни и алергични болести Антъни Фаучи, предаде Си Ен Ен.
Главният здравен инспектор на САЩ Фаучи заяви, че е прекалено рано да се правят прогнози за здравето на президента, който беше изписан от болницата преди броени часове. Самият Тръмп самоуверено се похвали, че не се е чувствал толкова добре дори преди 20 години.
Тръмп даде положителна проба за коронавирус и след три дни лечение отново се завърна в Белия дом. Антъни Фаучи обаче каза, че състоянието на Тръмп може да се влоши, защото при някои пациенти, след като минат между 5 и 8 дни, може да има повторно влошаване. Съединените щати са страната с най-много заразени с COVID-19, както и най-много жертви на болестта. Само в САЩ заразените от началото на пандемията са близо седем милиона и 500 хиляди.
От екипа на президента разкриха, че Тръмп планира да участва в насрочения за другата седмица следващ дебат с кандидата на демократите на изборите другия месец Джо Байдън. Вторият дебат между президента републиканец и кандидата на демократите на президентските избори в САЩ (на 3 ноември) е насрочен за 15 октомври в Маями. Предвидено е Тръмп и Байдън да отговарят на въпроси на избиратели./ Вестник Марица
 

Още по темата