Ангелов: Скоро ще имаме 1,5 милиона защитени от COVID-19 у нас

Ангелов: Скоро ще имаме 1,5 милиона защитени от COVID-19 у нас

Скоро ще стигнем 1 милион ваксинирани българи и заедно с преболедувалите ще имаме 1,5 милиона защитени хора. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването в оставка проф. д-р Костадин Ангелов.
„През последната седмица се случиха две много важни неща. Първото е, че България беше извадена от института „Роберт Кох“ от високорисковите зони и вече сме само рискова зона. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас. На всички българи, на вас журналистите, на които благодаря за всичко това, което правихте през тази една година и информирахте обществото. Второто важно нещо се случи вчера – имаме над 32 000 ваксинирани за един ден. Казах, че целта, която преследваме и можем да постигнем през май е 50 000 ваксинирани на ден“, допълни той.
България вече е на 20-о място в ЕС по заболеваемост от коронавирус и на второ по смъртност.
Съдейки по числата за развитието на епидемията за последното денонощие, ситуацията е изключително добра, каза още Ангелов.
Само в областите Благоевград, Силистра, Стара Загора и Шумен има повече пациенти, в останалите области намаляват хоспитализираните в лечебни заведения./Dariknews.bg

Още по темата