Минеков: Случилото се в Министерството на културата е ужасяващо

Минеков: Случилото се в Министерството на културата е ужасяващо

Случилото се в Министерството на културата през годините е ужасяващо. Това обясни служебният ресорен министър проф. Велислав Минеков в студиото на „Събуди се”.
„За съжаление, съм тъжен наследник на това, което се е случвало. Едно наистина повече от странно управление, не толкова неочаквано. Протестирал съм срещу тези действия далеч повече от десет години”, обясни Минеков.
Той говори и за загуби от години наред в министерството. Само за тази година от сценични изкуства загубите са 20 млн. лева. Решението на тази ситуация било „чудовищно” – да се спрат предприятията, които носят загуба.
„При този нещастен бюджет на Министерството на културата това е ужасяваща цифра. Има и други загуби от няколко предприятия. Когато ги събера, те минават 100 млн.”, посочи още проф. Минеков.
Той обясни, че ще дава отчет за дейността си в културното ведомство всяка седмица на пресконференция. Проф. Минеков обясни, че е оптимист за бъдещето на България след предсрочния парламентарен.
„Няма да стане лесно, защото това, което претърпяхме през последните 10-12 години, е ужасяващо. Последствията са като след война, като след чума. Лечението ще продължи. Агонията на бившите управляващи – също. Но имаме шанс да направим нормална държава”, заключи той./Новини.БГ
 

Още по темата