Поп звездата Петя Буюклиева пред ПБ Новинар за любовта, страстта и щастието да обичаш Родината и песента/ВИДЕО/

Поп звездата Петя Буюклиева пред ПБ Новинар за любовта, страстта и щастието да обичаш Родината и песента/ВИДЕО/

Поп и рок звездата Петя Буюклиева, певицата с над 30 награди от международни и български музикални фестивали, гостува в студиото на ПБ Новинар, за да ни разкаже за концерт-спектакъл „Прегръдки“, посветен на 2 х 20 години на сцена, който ще се състои на 18 октомври в НДК в София.
В колекцията ѝ са Гран при и златен медал за уникален глас от „Световния шампионат по изкуствата“ в Лос Анджелис, „Златният Орфей“, Сребърната раковина“ от Хавана, „Гран При“ от Макфест в Македония, специални награди от „Братиславска лира“, „Радио Франс Интернасионал“ – Париж и много други.
„За мен е най-лесно да съм истинска, аз съм момичето Петя- жената на всички времена и пея с цялото си сърце. По време на пандемията много ми липсваше публиката, реших да направя нещо различно и така се роди моята идея да направя този концерт-спектакъл „Прегръдки“. Благодаря за Национален фонд култура за оказаната подкрепа, за да бъде създаден този концерт, който мисля, ще развълнува сърцата на моите почитатели и приятели“, каза Буюклиева.
Екстравагантна и винаги оригинална – такава е Петя Буюклиев а, една от най-интересните изпълнителки на българската популярна сцена. За стиловото разнообразие в репертоара си, певицата каза: „Това не е толкова изненадващо за човек, започнал да се занимава с музика от 4-годишна възраст. Първо свирех на цигулка, завърших музикално училище с пиано. Дипломирах се от Музикалната академия в София със същия инструмент и поп и джаз пеене.
Родена съм, за да пея, това е моята карма, да създавам музика и добри чувства, да накарам хората да се усмихват и забравят проблемите“.Поп изълнителката сподели, че има много добри отзиви за концерта й, състоял се в Карлово на 1 юни, включително и на фенове от Холандия. На въпросите на ПБ Новинар как се е родила идеята концерт-спектакъла да се казва „Прегръдки“ и какво е България за нея , Петя Буюклиева каза, че идеята се е родила по време на пандемията. Никой от нас на можеше да прегърне близките си хора, аз не можех да прегърна феновете си, маски на лицата, това е забранено, онова забранено. Но едно не може да бъде забранено – да пея и да прегърна своите фенове. Да пея най-хубавите си хитове, някои от които станаха златни балади и песни, това са моите музикални прегръдки“.
„България е моята Родина, можех да остана в Америка, когато ми връчиха Гран при за уникален глас, можех да остана и в други страни, където печелих награди, но камъкът си тежи на мястото. Ако съм някъде другаде няма да съм това, което съм. Нещата, които не се измерват в материална стойност, са истинските богатства“, сподели певицата, за която няма стилови граници в музиката.
Концерт-спектакъл „Прегръдки“, който трябваше да се състои на 26 юни 2021 година от 20.00 часа на площад „ 20 юли“ в Карлово, беше отложен поради лоши метеорологични условия.
Гражданите ще бъдат уведомени допълнително за дата, час и място на провеждането му.
ПБ Новинар честити имения ден на Петя Буюклиева! Екипът ни й желае много здраве, да е винаги усмихната и да се къпе във водопад от усмивки и щастие!

Още по темата