Вторник, 16 март – Денят не е добър за рискови вложения

Вторник, 16 март – Денят не е добър за рискови вложения

Вторник, 16 март – Възможни проблеми с държавни институции и банки. Внимавайте за рискови вложения

 

Днес планетата на благоденствието и богатството – Юпитер, образно казано, е някак оставена сама в пространството, без подкрепата на скъпите си приятели. Предвид напрегнатата ситуация между нейния хазяин Уран и планетата на властта – Сатурн, може да се очаква сериозно напрежение на финансовите пазари, неочаквани сътресения и обрати. Денят не е добър за финансови операции и рискови инвестиции.

От друга страна Луната (влияеща на обществото) е в конфликт с Плутон (свързвана с военни, властимащи) и са възможни сблъсъци със силите на реда заради нови затваряния.

Хората ще искат да са активни, но пред тях ще има доста ограничения, което ще предизвика бунтове и стачки. От друга страна, Слънцето и Плутон днес са в точен аспект, което ще накара много политици да проявят своя характер, индивидуалност и манипулативност.

Едно съществено събитие е преминаването на Меркурий в знака Риби, което ще доведе до заблуди и измами, свързани с финансовия свят.

Меркурий отговаря за сферата на мисленето, за контактите, взаимообмена с външния свят, разбирането, мисленето, речта.

Мисленето е онзи процес, който ни отличава от животните. Меркурий участва в мисленето като свързващо звено с външния свят, под формата на слово, мисъл, образ. Той й придава окончателна форма, затова често пъти се казва, че той управлява мисленето. С влизането на Меркурий в Риби разчитайте на интуитивното си прозрение: човек трябва да види същността на нещата, като предава влиянието на интуицията върху ума си. Представителите на Скорпион, Риби и Рак ще имат успехи във физиката, математиката, химията – във всички науки, където е необходимо да се вижда структурата и интуитивно да се разбира смисъла на случващото се. Можете да постигнете много, където се изисква интуиция и едновременно с това цялостно възприятие (Юпитер е „младши“ управител на Рибите). Водните зодии ще имат способността бързо да се обучават, невероятно живо и съдържателно да разбират идеите.

Меркурий в Риби често е субективен, когато изразява себе си. Използва не общоприетия, а свой собствен език, но ако не го разбират, знае как да стане разбираем. Ето защо това е най-подвижният и реагентен Меркурий. Той усеща и реакцията на събеседника. Притежава жив и образен език, добра памет. Като започне да описва много подробно някакъв предмет или събитие, може да потъне в детайлите и да изгуби основната идея. Неговите слушатели ще имат в съзнанието си ярък образ за това, което се случва. Затова тези дни са прекрасни за режисьори, сценаристи, фотографи, разказвачи на приказки, илюзионисти, духовници и мечтатели.

От друга страна, тъй като Меркурий започва да образува напрегнат аспект с Марс, очакваме спад на долара.

Седмицата ще продължи да бъде наситена със засилващи се емоции и любовни преживявания. Това важи за представителите на всички зодии, но особено за представителите на Риби, Рак и Скорпион. Освен това нека те не прекаляват с алкохола, лекарствата и опиатите, тъй като има вероятност от натравяния.

Девите са в критична дупка и трябва да пазят здравето си – ще са много податливи на вирусни инфекции, замърсяване на кръвта и лимфата и проблеми с тънките черва.

Овните и Близнаците ще имат шанс да отбележат финансови победи и благополучие. Тяхната активност ще е засилена. Имат шанс за промени в бизнеса, но да внимават за злополуки, предизвикани от метални предмети. В същото време, ако започнат бизнес в сферата на металодобива, този им бизнес ще се увенчае с успех.

Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата