Българи на протест пред германското канцлерство

Българи на протест пред германското канцлерство


Българи, които живеят в Германия, ще се съберат следобед пред канцлерството в Берлин. Това е третата демонстрация на сънародниците ни в германската столица.

„Ние на практика искаме канцлерът Ангела Меркел да заяви някаква позиция относно това, че вече 11 години правителство, което тя и нейната партия подкрепят една власт в България, а в много аспекти България не се подобрява, дори се влошава. Като какво имаме предвид с влошаване – съмненията, че съдебната власт не е независима. Като цяло пълният провал, бихме казали, на борбата с корупцията от страна на управляващите в последните 11 години, ограничаване на медийната свобода, да коментират съмненията за злоупотреби с еврофондове в България“, обясни пред БНР един от организаторите на акцията.

Преди дни българи в 23 града в общо 12 държави по целия свят се включиха в протестите срещу премиера Борисов и главния прокурор Гешев.

Австралия, Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Канада, Нидерландия, Франция. Това са само част от държавите, в които тази неделя прозвучаха възгласи “Оставка”, съобщи „Дойче веле“.

 

Още по темата