Вторник, 22 септември – Равноденствие

Вторник, 22 септември – Равноденствие


Вярата в астрологията е въпрос на личен избор. Едни смятат, че тя дава на хората конкретни знания и данни, които ще им помогнат в живота, а други – че изобщо не бива да й се вярва. Но и най-големият песимист ще се съгласи, че е винаги добре да сме с една прогноза напред.

Така или иначе мнозина започват деня си с астрологичната прогноза, затова ви предлагаме да сверявате всяка сутрин дневния си бизнес график си с предвижданията на нашите астролози. Става дума за две дами, чиято работа се основава на дългогодишен опит и висок професионализъм.

Вторник, 22 септември – Равноденствие – един от четирите повратни момента в годината, в който се преобръщат енергиите и се сменят сезоните.

Есенното равноденствие се случва на 22 или на 23 септември. Тази година равноденствието е на 22 септември в 16.31 часа, софийско време. Точно в този момент Слънцето влиза в знака Везни и започва есента. Денят и нощта стават с еднаква продължителност – 12 часа.

В този момент настъпва смяна на енергетиката и в природата има мощен прилив на сили.

Това е време за баланс и равносметка. Хората обират плодовете от своя труд през изминалите месеци. Може да се планират финансовите въпроси за предстоящата година. Сега е важен момент за подреждане на нещата – в бизнеса, в къщата, в отношенията, въобще в живота.

Слънцето навлиза в кардиналния знак Везни и изисква установяване на хармония в нас самите, равновесие, уреждане на партньорските отношения – в личен и в бизнес план, както и проява на дипломация. Сега е време да обърнем внимание на другите, на хората срещу нас и да разберем тяхното мнение по важните въпроси, които общо ни засягат.

Сега трябва да се чуе общественото мнение, а също и мнението на екипа, който ръководим. Добре е да си направим лична преоценка на действията.

В картата на равноденствието за София Сатурн е на Асцендента и това е важен момент за политиците да си дадат сметка за действията си и за общественото мнение. Това е важен момент и за тези, които ръководят големи предприятия и екипи от хора.

По време на равноденствие човек може да си даде сметка за своите истински желания и да съгласува изпълнението им с реалната действителност. Всеки може да намери нов път, по който да върви уверено и щастливо.

Във всички култури в миналото на този ден хората са извършвали ритуали. У нас празнуваме този ден като Кръстовден – денят, в който денят и нощта се кръстосват и започва тъмният период от годината. Започва оран и есенна сеитба, семената се освещават. Започва също и гроздоберът. Добре е на този ден да не се работи и да се спазва пост.

Хората си пожелават нещо важно в нощта преди равноденствието. В тази нощ може да се оставят на открито събрани камъни и миди, за да се заредят с мощна положителна енергия. Цветовете на този ден са кафяво, оранжево, жълто, червено. Може да се запалят свещи с такъв цвят, защото денят е свързан с огъня. Може също да се внесат в дома зърно, житни класове, царевица, тикви, кратуни, грозде и каквото още желаете, защото те са символ на плодородието и изобилието, които ще очакваме занапред в следващата година.

Следващият месец ще е щастлив за представителите на знака Везни. Те ще могат успешно да започнат нови начинания. Успех ще имат хората, занимаващи се с правосъдие, с мода, с изкуство (музика, театър), с декорация, дизайн, фризьорски услуги, които търгуват с луксозни предмети и организират развлекателни събития. Но не само на тях – на всички желаем успешно начало на новия сезон!

Прогнозата за вашия ден подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата