Десислава Атанасова: Трябва да се изчакат редовните избори

Десислава Атанасова: Трябва да се изчакат редовните избори

„Мандатът изтича след няколко месеца, аз смятам, че трябва да се изчакат редовните избори. Може би е наложително през това време всички непредставени (в парламента) политически партии да изготвят своите политически платформи и послания“. Това обяви в интервю за предаването „Тази събота“ по бТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
„Предстои след няколко месеца хората да изберат най-добрите“, допълни народният представител.
Според нея хората и най-вече лидерите на опозиционните партии забравят обещанието на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да подаде оставка на следващия ден, след като се събират 160 гласа в парламента за свикване на Велико народно събрание (ВНС).
„Очаквам да има диалог, ще търся такъв диалог. Още вчера казах, че имам намерение да инициирам експертен съвет, който да бъде от доказани авторитети в правото. Следващата седмица ще обявим имената – хората от академичната общност, бивши конституционни съдии. Следва да има диалог и с неправителствените професионални организации, защото Конституцията засяга всички сфери на обществения живот“, коментира днес Атанасова.
Припомняме ви, че вчера те бе избрана за председател на новата временна парламентарна комисия, която да разгледа проекта, внесен от ГЕРБ, за нова Конституция./ Новините БГ

Още по темата