Борисов: Не, няма да се кандидатирам за президент!

Борисов: Не, няма да се кандидатирам за президент!

Не, няма да се кандидатирам за президент!  Това написа преди минути в профила си във фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов. Малко по-рано, при изписването си от болницата, той хвърли опонентите си в паника, като заяви пред журналисти, че ако се стигне до служебен кабинет, той ще се кандидатира за президент..
Ето пълния текст на изявлението му в социалната мрежа:
Не, няма да се кандидатирам за президент!  Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!
Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет,  това ще бъде проява на безотговорност и страх. 
Задкулисните договорки вече прозират зад необяснимите монолитни гласувания в парламента. Омразата, която днес ги обединява, обаче върши работа за кратко. След това е необходимо да покажат своя капацитет. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем официални разговори за подкрепа на предложеното от нас правителство. Преговорният ни екип ще действа конструктивно, защото успехът на изборите и огромното доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем максимално отговорни към държавата./Вестник Марица 
 

Още по темата