Около милион американци вече са имунизирани срещу COVID-19

Около милион американци вече са имунизирани срещу COVID-19

Главният инфекционист в САЩ доктор Антъни Фаучи смята, че колективен имунитет в страната може да бъде достигнат, когато 70 до 90% от населеното се ваксинира или преболедува заразата. Около 1 милион американци вече са се имунизирали, броят във Великобритания е над 600 000.

Малко над 616 000 британци са се ваксинирали в периода от 8 до 20 декември, сочат данни на правителството.Обединеното кралство стана първата страна в света, която започна ваксинация с препарата на „Пфайзер – Байонтек“.

Според шефа на „Пфайзер“ 200 милиона дози ще бъдат разпределени в Европейския съюз догодина.

„Абсолютно съм сигурен, че дистрибуцията ще бъде според стандартите за безопасност. Проверяваме всеки детайл до последния етап на доставка на ваксините. Дотук не сме имали някакви проблеми с пратките до Великобритания и Съединените щати, където е много по-сложно.“, обясни Албърт Бурла, главен изпълнителен директор на „Пфайзер“

От понеделник, американското правителство ще изисква негативен тест от пасажерите от Великобритания, направен в рамките на 72 часа преди пътуването. Причината е засеченият нов щам на вируса на Острова. Той беше открит и в Швейцария у хора, които по принцип живеят на Острова.

Италия навлезе в ново национално затваряне за по-голямата част от празниците. Несъществените магазини затварят до 27 декември, после от 31 декември до 3 януари и на 5 и 6 януари. Хората ще могат да излизат само за работа, лекар или спешен случай.

Източник: Cross.bg

Още по темата