Иван Гешев кани Бойко Рашков да заровят томахавките

Иван Гешев кани Бойко Рашков да заровят томахавките

Главният прокурор Иван Гешев е изпратил до служебния вицепремиер по обществения ред и сигурност и вътрешен министър Бойко Рашков писмо, с което му отправя покана за провеждането на работна среща.
Двамата са непримирими противници още от времето, когато Рашков беше шеф на следствието. След като стана служебен МВР шеф той продължи с обвиненията към прокуратурата и Гешев. Говорителят на правителството Антон Кутев пък днес директно заяви, че държавното обвинение саботира сегашната власт.
В писмото на Иван Гешев се отбелязва, че в периода 25-28 май 2021 г. в гр. София е проведена международна конференция „Защита на еврото в България и страните от Югоизточна Европа и Балканския регион. Постижения и предизвикателства пред правоприлагащите органи“, за участие в която е отправена покана и до служебния министър на вътрешните работи. Същата е била отклонена поради служебен ангажимент на министър Рашков.
„С оглед необходимостта от продължаване взаимодействието между изпълнителната и съдебната власт, в частност ПРБ и МВР, бих се радвал да проведем работна среща“, се посочва в писмото на Иван Гешев до Бойко Рашков. Главният прокурор изразява увереност, че „само с общите усилия на отделните власти, могат да бъдат постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността.“
Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършва с думите: „считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество“./Вестник Марица
 

Още по темата