Заради пандемията червените в Пловдив празнуват 9 септември на Братската могила

Заради пандемията червените в Пловдив празнуват 9 септември на Братската могила

ИБ на ГС на БСП- Пловдив кани всички кандидати за Председател на БСП заедно със социалистите от област Пловдив да отбележат 9 септември, а след това да се срещнат с актива на партията.
„Девети септември е ден с велик смисъл за България. Това е успешния завършек на антифашистката борба на народа ни, неразривна част от съпротивата на демократичните и прогресивни сили от цял свят против хитлерофашизма. Борба, основана на твърдата вяра, че бъдещето ще е по-добро, че хората ще живеят свободни. Нека и тази година отдадем своята почит към онези, които оставиха своята ярка следа в историята на страната ни. Каним Ви заедно да почетем паметта им.“, се казва в поканата, адресирана до петимата кандидати.
По традиция членове и симпатизанти на партията отбелязват тази дата с чествания в местността Копривките, позната като Малката Бузлуджа и на Братската могила в Пловдив.
С оглед спазване на всички противоепидемични мерки тази година традиционният събор на Копривките няма да се проведе, но на 9 септември, в 11.00 часа социалистите ще поднесат цветя на мемориала в парк Родопи.
За 18. 00 часа е предвиден тържествен митинг пред Братската могила в града.Общата среща със социалистите от област Пловдив, при участие и на петимата кандидати, ще се проведе след честванията в зала „България“ на Международен панаир Пловдив.

Още по темата