Радев обяви кога свиква НС и проговори за кабинета на Слави и уволнението на проф. Балтов

Радев обяви кога свиква НС и проговори за кабинета на Слави и уволнението на проф. Балтов

За тези хора няма студ, няма жега, има моменти, в които трябва да си свършат работата. Това заяви президентът Румен Радев, сочейки работници на полето в село Професор Иширково.
„Така е и за българските политици, трябва да си свършат работата, да намерят консенсус, за да се пресекат кражбите, да се прекрати порочният управленски модел. Сега, днес е българската политическа жътва, очаквам българските политици да бъдат на висотата за българските граждани.
Искам да поздравя ИТН с изборната победа. Това, което вчера те предприеха, е отваряне към диалог, намиране на консенсус“, посочи Радев.
По повод служебното правителство и идеята то да стане редовно Радев заяви, че това зависи от депутатите и от желанието на самите министри.
Народното събрание ще бъде свикано на 21 юли от 9 часа. „Възможно най-бързо, за да започне този диалог с една ясна политическа перспектива.
Трябва да се сформират парламентарните групи, да се извършат консултации и след това да връча първия мандат“, обясни президентът.
Той коментира и уволнението на проф. Асен Балтов от „Пирогов“. „Мога да кажа, че аз съм делегирал пълно право на министрите да определят своята политика, но те трябва да го правят с доказателства. Това е едно от големите очаквания на всички българи. Да се намери модел на българското здравеопазване. Очевидно настоящият модел не работи“, заяви Радев./Blitz.bg

Още по темата