Уреждат гласове за изборите с дърва за огрев, алармира губернаторът на Смолян

Уреждат гласове за изборите с дърва за огрев, алармира губернаторът на Смолян

Ако гласуваш правилно, ще получиш дърва за огрев. Това е една от схемите за контролиран вот в Родопите, която се прилага всеки път при избори.  „Има такива сигнали. При мен идват гласоподаватели, които се жалват, че в дадени райони на областта им се оказва голям натиск с определени внушения, че ще получат дърва за огрев при определени условия, явно свързани с вота“, каза пред „Марица“ областният управител на Смолян Стефан Сабрутев.
Той потвърди, че заедно със своя колега от Бургас са споделили с вътрешния министър Бойко Рашков след днешното заседание на Министерски съвет сигналите от граждани във връзка с предстоящите избори на 11 юли.
За Смолянско основните оплаквания са свързани именно с много голям натиск за отпускане на дървата за огрев, заяви Сабрутев. Той не пожела да посочи община, населено място или политическа партия, която оказва натиск за топлото, като заяви, че всички сигнали от граждани е предал „на съответните органи за проверка“. Рашков окачествил това като „позорно явление“. „Натискат се както млади, така и възрастни хора. Не знам защо хората се връзват на такива внушения“, коментира Сабрутев.
Дървата за огрев в Родопите са една от най-ценните придобивки през годината, предвид дългата почти половин година зима.
На срещата си с вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков Сабрутев  поставил и редица въпроси, свързани със спешна необходимост от отпускането на средства за отстраняване на щети от бедствия в областта. „Има няколко обекта в областта, за които са нужни спешно средства, но какво ще прецени Министерски съвет очаквам да се разбере до края на тази седмица“, каза губернаторът./Вестник Марица
 
 

Още по темата