Новата организация за ваксиниране може да остане и занапред

Новата организация за ваксиниране може да остане и занапред


Здравният министър Костадин Ангелов посети столичната болница „Пирогов“, за да провери как върви масовата имунизация срещу коронавируса

„Може би тази организация за ваксиниране ще остане и занапред, защото не може да има хора, които искат да се ваксинират и други, които се записват, но не идват.“ Това обяви здравният министър Костадин Ангелов.

Той посети столичната болница „Пирогов“, за да провери как върви масовата имунизация срещу коронавируса. Здравният министър и директорът на болницата Асен Балтов отговаряха на въпроси на желаещите да се имунизират.

На територията на „Пирогов“ функционират пет зони, в които всички желаещи да се ваксинират с препарата на „АстраЗенека“ могат да го направят.

Масовата имунизация в спешния център започна още на 19 февруари с четвърта фаза от ваксинационния план. По-късно премиерът Бойко Борисов разпореди достъп до ваксини да има всеки желаещ, независимо дали попада в някоя от фазите.

В първия ден от масовата ваксинация в „Пирогов“ са ваксинирани 560 души. „Надяваме се до понеделник да имаме поне 2000 ваксинирани“, заяви Асен Балтов по време на посещението.

Имунизации ще се извършват и в неделя от 8:30 до 17 ч.

Още по темата