ПГ „БСП за България“ ще предложи Емил Войнов за

ПГ „БСП за България“ ще предложи Емил Войнов за


След проведено днес следобед заседание, Изпълнителното бюро на ПГ „БСП за България“ е взело решение да предложи Емил Цветанов Войнов за заместник-председател и член на ЦИК, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Освен Войнов за членове на ЦИК ще бъдат предложени: Силвия Теодорова Стойчева и Цветанка Петкова Георгиева.

По-рано пред деня стана ясно, че адвокат Росица Матева е кандидатурата на „Изправи се! Мутри вън!“ за член на Централната избирателна комисия. Според новоприетите правила коалицията има право на един член в централната изборна администрация. Кандидатурата беше обявена от председателя на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова.

Припомняме, че утре във връзка с приетите от 45-то Народно събрание изменения в Изборния кодекс, държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия.

Покани за това са изпратени до парламентарните групи в 45-то Народно събрание.

Публичното изслушване на предложенията, направени от парламентарно представените партии и коалиции, ще започне от 14.00 часа на „Дондуков“ 2 и ще се излъчва в реално време на интернет-страницата на президентската институция.

Новата Централна избирателна комисия да има по-малко членове – 15. Така ГЕРБ ще има четирима представители, от „Има такъв народ“ и БСП – по трима, ДПС и „Демократична България“ – по двама, а „Изправи се! Мутри вън!“ – един.

Още по темата