Борисов: Що е това нахалство – да си приемат закони, а да не правят правителство

Борисов: Що е това нахалство – да си приемат закони, а да не правят правителство

С чест можем да кажем, че сме приключили и третата вълна на COVID-19. Това каза премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който е заедно със здравния министър в оставка проф.-д-р Костадин Ангелов, тъй като днес у нас пристигнаха още 273 780 дози от ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер”/„Бионтех”.
„Искам още веднъж да благодаря на Европейската комисия и на големите държави, които заради проблемите с оксфордската ваксина, ни помогнаха.
Сега получихме 274 хиляди ваксини.
Ако на ден се ваксинират по 20 000 човека, за месец ще са 600 хиляди. Трябва да ваксинирате по 30 000 души на ден, защото другия понеделник ще дойдат още толкова. На макс трябва да се организира системата”, допълни той.
Борисов се обърна към тези, които са критикували ГЕРБ за справянето с пандемията. „С това приключва целия ваксинационен план, няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше.
От тази нощ ние сме в нискорисковите държави
и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво.
Пълен локдаун, забрана за излизане от домовете, Пускане на SMS, фризьорски салони затворени. Ние сега сме с Австрия, която от октомври е в пълен локдаун. С чест можем да кажем, че сме приключили третата върна. И в същото време, когато института „Робърт Кох” ни вади от списъка, можем само да ги оставим да си коментират”, посочи премиерът в оставка.
„Чакахме да стане 10.30 ч., за да се събудят, защото 9.30 ч. им било рано.
Аз като ставам в 6 ч., 09.30 за мен е средата на деня”, добави премиерът в оставка. Думите му дойдоха, след като вчера ГЕРБ дадоха пресконференция в 09.30 ч., което от някои беше определено като ранен час./Вести.БГ

Още по темата