Премиерът Борисов на спешна визита в Пловдив в разгара на протестите

Премиерът Борисов на спешна визита в Пловдив в разгара на протестите

Премиерът Борисов пристигна на спешна визита в Пловдив. Часове след края на Коалиционния съвет, на който се взе решение, че кабинетът няма да подава оставка, министър-председателят вече е в нормалния си работен ритъм.
Очаква се Борисов да инспектира работата по Водния цикъл на Пловдив, в който се инвестират над 100 млн. лева. Премиерът беше посрещнат от кмета Здравко Димитров и симпатизанти на ГЕРБ. „220 млн. имат пловдивчани да си сменят ВиК тръбите, да си направят Околовръстното и стадионите“, заяви Борисов.
Той коментира и последния компромат срещу него, който представлява видео от вилата в Бояна, обитавана от премиера.
„Какво се оказа – Борисов го няма и изскача шпионин. Аранжира снимки два пъти, три пъти, за да имат автентичност и какво се вижда? Аз живея като аскет, за 10 години не съм направил едно подобрение с държавни пари. Мъжки дрехи само – сам съм като куче, един рафт с лекарства. Но той отваря точно чекмеджето пред него. Защо пък знае този човек да отиде точно при това чекмедже? Защото го е аранжирал. Как им блеснаха номерцата.
Минава покрай каса – представи си, има каса, ама ти си носиш в чекмеджето да си слагаш парите, а не в касата?! Някой е стоял до мен, правил е записи и е аранжирал, местил, сякаш българите като са си в дома по чехли и гащи не са нормални хора – не сме в кралски двор. Този, който снима, си прибира парите и златото и си отива, а аз после трябва да се оправдавам. Добре, че го пуснаха този клип. В паника пуснаха този клип“, коментира премиерът.
Някой е планирал това години наред, някой, който години наред е извършвал престъпна дейност и се е страхувал, че ще го разкрия и ще го хвана.
Освен охраната на портала на къщата, друга охрана няма. Става дума за престъпна група за проникване, която е обучена“, заяви още Борисов./Вестник Марица

Още по темата