Кирил Петков възмутен от депутатите: Трябва ни спешна актуализация, те се занимават с интриги

Кирил Петков възмутен от депутатите: Трябва ни спешна актуализация, те се занимават с интриги

Направих отказ от канадското си гражданство, преди да встъпя в длъжност като министър. Това заяви пред медиите в парламента министърът на икономиката Кирил Петков, предаде репортер на Novini.bg
„Този отказ е нотариално заверен. За мен е много интересно, когато в момента има липса на актуализация на бюджета, няма пари за бизнеса, за хората на първа линия, няма пари за пенсия, ние сме на прага да не можем да поемем следващата Ковид вълна, от всички възможни приоритети, с какво решава да се занимава това Народно събрание – с някакви интриги“, възмути се той.
„Наистина моля, ако имате депутат в това Народно събрание, ако управлявате бизнес, ако сте пенсионер, сега е моментът да се свържете с вашите народни представители. В момента те трябва да си свършат работа с актуализацията на бюджета“, обърна се Петков с молба към журналистите и всички граждани. 
„Има пари в държавата. Само на базата на тяхното решение е дали ще можем да ги използваме“, категоричен бе той.
И обясни, че само при актуализация ще се освободи ресурс от 430 милиона лева, които ще са готови за социално-икономическите мерки.
Междувременно министърът потвърди, че Анастас Гогов е назначен като управител на Държавната консолидационна компания (ДКК)
„Аз лично съм много щастлив да покажа на администрацията как се прави прозрачен конкурс, в който не се дават имена, само се следи кой ще е крайният резултат“, аргументира мнението си той.
„Нямаме време, всеки ден трябва да се напредва с нещо“, добави още Петков. /Новини.БГ

Още по темата