Забравете за традиционното строителство с иновативните сглобяеми къщи

Забравете за традиционното строителство с иновативните сглобяеми къщи

Да се живее под покрива на сглобяема къща отдавна не звучи странно и необичайно, а напротив – бързото изграждане на такъв дом и съотношението качество-цена са причина да го избират все повече хора.

Търсенето на жилище от този тип се увеличава в световен план. Производителите предлагат все по-голямо разнообразие с възможност за персонализиране и затова днес почитателите на евтини сглобяеми къщи могат да разчитат на уютен и функционален дом като алтернатива на традиционното конвенционално строителство.

Какво е сглобяем дом?

 

Макар че на имотния пазар може да срещнете и други наименования за сглобяеми къщи – като „мобилни къщи” и „преместваеми къщи”, всички те означават едно и също – къщи, които не са изградени от тухли и бетон. Те представляват олекотени конструкции от готови модули, сглобени върху излята предварително основа.

Освен стандартните модели, можете да договорите с производителя и индивидуален дизайн на къща. Всички модулни къщи имат галванизирана метална конструкция и 4 или 8 см сандвич панел изолация. Вратите обикновено са алуминиеви, дограмата е PVC. Можете да разчитате на изводи за вода, канал и осветление, кухненски бокс и баня със стандартно оборудване и др.

Информацията за сглобяеми къщи цени ще ви подскаже, че срещу допълнително заплащане може да си осигурите например веранда и други екстри.

Имайки се предвид колко бързо растат цените на жилищата, за много хора, които желаят свой дом, сглобяемата къща е алтернатива.

Какви предимства предлагат сглобяемите домове?

 

Къщите, изградени на базата на модулни конструкции, притежават редица предимства.

Съкратен срок на строителство

 

В сравнение със строителството на монолитна къща, изграждането на сглобяема може да приключи в рамките на 3-4 месеца или дори за по-малко. Не зависи от сезона и климата и може да се извърши на труднодостъпни места.

Гъвкавост

 

След като къщата бъде изградена, лесно може да се демонтира и премести на друго място. Реконструирането на вътрешните и външните помещения дава възможност за намаляване или увеличаване на обитаемото пространство.

Икономичност

 

Къщите от сглобяем тип изискват много по-малки първоначални разходи. Материалите се произвеждат фабрично и на ниска цена, освен това са много по-малко, поради сухия метод на строителство.

За изграждането на самата конструкция не са нужни и много работници за продължително време, а това също спестява разходи.

Топлоизолационните характеристики на материалите са особено добри, а ако допълнително се постави ефективна топлоизолация, сметките за електроенергия ще бъдат редуцирани още повече.

Подобни къщи не се нуждаят от голяма поддръжка, а при нужда от обновяване или ремонт, те се осъществяват лесно и на ниска цена.

Екологично решение

 

Тъй като сглобяемите къщи се изграждат от готови модули, отпадъци при монтажа почти не се генерират. Вредното въздействие върху околната среда е минимално, а материалите от ново поколение са предимно рециклируеми.

Сред важните плюсове на преместваемите къщи са и тяхната земетръсоустойчивост и звукоизолираност, а също и дълготрайният живот – до 50 г.

По издръжливост и уют къщите от сглобяем тип не само могат да се конкурират с конвенционалните, но и да ги превъзхождат. Като алтернатива, те напълно задоволяват стремежа на съвременните хора да живеят в модерен и мобилен дом, който да им осигури комфорт на ниска цена.

 

Още по темата