Щори Ден и Нощ – стилни, модерни и практични

Щори Ден и Нощ – стилни, модерни и практични

Отлично съвременно решение да се затъмни една стая и да се създаде в нея желаната атмосфера, са щорите. Те са идеална алтернатива на завесите и пердетата при ограничено пространство или необходимост от често вдигане и спускане.

Особено практичен и оригинален начин за декориране на интериора в дома или офиса са стилните и функционални щори Ден и Нощ. Те са изключително модерни и удобни, защото съчетават предимствата на два типа продукти – класическите руло щори и ламелните. С тях е много лесно стаята да се преобрази изцяло и да се внесе голяма доза артистизъм и свежест.

Какво представляват?

Този вид средства за засенчване са проектирани така, че да осигуряват лесен контрол и множество различни функции. С тях не само ще блокирате по ваше желание достъпа на светлина и топлина или ще виждате напълно външния свят, но е възможно да филтрирате слънчевите отблясъци, без да спирате притока на дневна светлина в помещението.

Това е постигнато посредством специални платове, които съдържат два вида ивици – полупрозрачни и непрозрачни. Последователното им редуване позволява прецизно регулиране на светлината. Задвижването на плата става с помощта на фино синджирче, а според вашите предпочитания може да се добави корда или метален синджир. Съществуват и високотехнологични модели с автоматизирано или дистанционно управление.

С всички механизми се борави удобно, а почистването на платовете е лесно, защото са импрегнирани и отблъскват прах. С Ден и Нощ ще си осигурите качествено засенчване, но и редица други предимства.

Какви са ползите от употребата на такива щори?

С текстилни варианти за засенчване като Ден и Нощ постигате желаната атмосфера по възможно най-добрия начин. Благодарение на набора от функционалности можете да се наслаждавате на:

Улеснено регулиране на светлината

Настройката на светлината може да направите, без да повдигате напълно тъканта, а само като смените позицията на ивиците. Отблясъците на слънцето ще бъдат спрени. По-голям приток на светлината се постига, като непрозрачните ивици се преместват, за да съвпаднат на едно и също ниво. За тъмнина и уединение трябва да ги превъртите така, че да се получи непрекъснато платно, а всяка позиция между тях е прекрасен начин за едно прецизно регулиране на слънчевите лъчи в помещението за вашия абсолютен комфорт.

Изключителен детайл в интериора

Засенчващите модели Ден и Нощ се предлагат в богата гама от цветове, десен, размери, декоративни компоненти, начин на управление, дизайн на профилите и възможност за тяхното съчетаване според всеки вкус и стил. Те са иновативно решение в съвременния облик на всяко помещение, високо ценено и предпочитано от реномираните интериорни дизайнери. Хоризонталните текстилни ленти създават неповторимо усещане за повече простор и уют.

Гъвкава приложимост

Моделите от тип Ден и Нощ намират широко приложение във всеки тип помещение без значение каква е неговата функция. Подходящи са за спалня, детска стая или всекидневна, за заведения, офисни сгради, хотели, ресторанти, къщи за гости и много, много други. Тяхната употреба е практически неограничена, защото могат да засенчат всякакъв вид прозорци, врати и арки в зависимост от размера и конкретния модел. Често предпочитан вариант е монтажът на щори без водачи директно към стената или тавана.

Избирайки засенчване Ден и Нощ, получавате функционалност, съчетана с красив и различен външен вид. Устойчивостта на замърсяване, антистатичността, лесното управление и достъпните цени, както и възможността за комбиниране със завеси, са предимства, с които тези щори от ново поколение гарантирано и напълно заслужено печелят доверието на потребителите по цял свят.

 

Още по темата