Видове подслушвателни устройства, които биха ви били полезни

Видове подслушвателни устройства, които биха ви били полезни

Много хора вероятно са на мнение, че използването на подслушвателни устройства е неморално. Истината обаче е, че всеки може да се възползва от тях не непременно за да нарушава личното пространство на някого. Тъй като са наистина разнообразни, могат да послужат за много практични цели.

Основно се разделят на скрити и замаскирани, т.е. изработени като различни предмети. Първите могат да бъдат поставени на различни скрити места – в някоя дреха, в лампион, под маса и др. Замаскираното подслушвателно устройство има форма на запалка, копче, флаш памет и др., като изпълнява функцията си като такива, но същевременно подслушва и записва. А с мини подслушвателно устройство може да чуете какво се говори дори и през стена.

Сред най-използваните са следните:

GSM подслушватели

Разпространението на тези подслушвателни устройства от разстояние е най-голямо. Те работят с обикновен мобилен телефон и сим карта, притежават функция за слушане в реално време. Когато позвъните на съответния телефонен номер, ще чувате какво става около телефона. При улавяне на звук подобно устройство може да се активира автоматично. Тогава то набира вашия телефонен номер и вие можете да подслушвате. Функцията за автоматично обаждане може да се пуска и спира със SMS.

Съществуват модели, които изпълняват едновременно функцията на тракери, скрити камери и подслушвателни устройства, като GPS проследяването е с точност от 30 до 1000 м. Когато устройството засече звук, ви изпраща SMS и отново със SMS може да се стартира или спира правенето на снимки и аудио запис върху картата памет.

USB рекордери

USB аудио рекордерите са с вид на USB флаш устройство с вграден аудио рекордер. Само с натискане на бутон може да стартирате запис, без никой да заподозре. След това, когато искате, ще прослушате всичко на компютър. Вграденият микрофон е с висока чувствителност и гарантира качествен запис на разстояние дори от няколко метра.

USB рекордер може да използвате като аудио диктофон, за мониторинг във фирмата, за шпионски цели и др.

Ако USB рекордерът е с mp3 функция, ще ви свърши работа като обикновен mp3 плеър флашка и записващо аудио устройство. Ще ви послужи идеално за вземане на интервюта, за запис на срещи, водене на бележки и др.

UHF подслушватели

Понеже са безжични, подслушват от разстояние при пряка видимост 1000 или 1500 м, при стени 200-400 м и дават възможност да слушате разговорите от приемника чрез предавателя, който сте поставили в помещението. Може да прослушате записа и по-късно, защото той ще бъде съхранен на Micro SD карта.

Те са едни от най-добрите подслушвателни устройства, когато трябва да се съберат доказателства, за изобличаване на корумпирани лица и др. Тъй като работят на 400MHz, трудно могат да бъдат да бъдат заглушени от стандартните заглушители.

Модулатори на гласа

Сред иновативните технологични изобретения са и устройствата за промяна на гласа. Закупувайки си професионален модулатор на гласа, може да разчитате на варианти от 14 мъжки и женски гласове или само да прикриете вашия. Достатъчно е да поставите слушалката до микрофона на телефона си и после да изберете вариант на глас от потенциометър.

Всеки от видовете подслушвателни устройства може да бъде представен от различни модификации. Според вашите предпочитания и нужди, можете да изберете нужния  подслушвател, което е добра инвестиция, ако желаете допълнителна сигурност и придобиване на повече информация.

Още по темата