Ахмед Доган обяви, че няма да се връща в политиката

Ахмед Доган обяви, че няма да се връща в политиката


Ахмед Доган обяви, че няма да се връща в политиката. В открито обръщение към структурите на Движението за права и свободи той заявява, че „от гледна точка на Съдбата“, няма нужда да го прави.

„Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образа на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на  Прехода. И в този контест върши работа и на свои, и на чужди“. Това е написал в свое открито обръщение към структурите на ДПС почетният председател на движението Ахмед Доган, с което обявява, че няма да участва в предстоящите парламентарни избори и де факто си право самоотвод. Той получи много наминации от партийни организации за кандидатдепутатските листи на ДПС.

Доган посочва, че вече 3 десетилетия почти всички „новопръкнали се партии и коалиции“ задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на ДПС.

„Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има и цена и тя трябва да се заплати“, пише още Ахмед Доган. Той обаче ясно заявява на симпатизантите и членовете на партията своята воля: „Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори!“

 

Ето целия текст на обръщението на Ахмед Доган:

 

Открито обръщение към структурите на ДПС

Приятели и съмишленици!

Преди всичко искам да изразя благодарността си към всички, които желаят поне виртуално да се върна в политиката. Честно казано, номинацията на „А. Доган“ ме изненада, защото всички знаете, че вече девета година не се занимавам с политическа дейност. Но признавам, получих и кефлийско настроение за добре свършена работа, за което също ви благодаря.

ДПС се превърна в значима политическа формация. И вече три десетилетия почти всички новопръкнали се партии и коалиции задължително се позиционират и търсят политическа идентичност спрямо ценностната система на Движението.

Не е лошо да бъдеш управляващ параметър в геометрията на политическото пространство, но този политически статус си има цена и тя трябва да се заплати.

Разбирам, че включването на „А. Доган“ в номинациите дава импулс за мобилизация, но същевременно с това допълнително „зарежда“ емоционалната мотивация на опонентите и противниците на ДПС, защото „образа на А. Доган“ целенасочено беше сатанизиран през целия период на  Прехода. И в този контест върши работа и на свои, и на чужди.

От гледна точка на Съдбата, няма нужда „А. Доган“ да се връща в политиката. Най-значимото ми творение в живота е „Движение за права и свободи“, което Ви принадлежи във времето.

Ако искате да ме зарадвате, покажете на света какво представлява ДПС на предстоящите парламентарни избори.

С обич и доверие,
Винаги Ваш: А. Д. !

Още по темата