„Гласувах за момче на име Тръмп“, каза президентът на САЩ

„Гласувах за момче на име Тръмп“, каза президентът на САЩ


„Гласувах за момче на име Тръмп“, каза пред журналисти президентът на САЩ, след като днес гласува предварително в Палм Бийч, щата Флорида, на президентските избори на 3 ноември, предаде Асошиейтед прес.

Гласуването на Тръмп бе предавано на живо от американските телевизионни канали.

Палм Бийч е близо до частния клуб на президента Мар а Лаго. Обикновено той гласуваше досега в Ню Йорк, но миналата година смени постоянния си адрес и се регистрира във Флорида, припомня АП.

При гласуването Тръмп носеше маска, но я махна, след като се приближи до журналистите. „Много сигурно гласуване. Да ви кажа, това е много по-сигурно, отколкото да пратиш гласа си по пощата“, заяви Тръмп.

Над 50 милиона американци вече са гласували в изборите за президент на страната. А това е рекордно постижение по ранно гласуване, коментират световните агенции. 

Припомняме, че демократите призовават хората да гласуват по-рано тази година като една предпазна мярка в условията на пандемията от коронавирус. От своя страна Доналд Тръмп твърдо отстоява мнението, че гласуването по пощата е предпоставка за възможни измами. 

Около 35 милиона американци са пуснали своя глас по пощата, а други 15 милиона са гласували в специално разкритите урни за предварителен вот.

Общо 47 милиона гласа бяха подадени предварително на изборите през 2016 година.

Още по темата