Има подозрения, че Първанов отново се готви за президент

Има подозрения, че Първанов отново се готви за президент


От оптимизъм през скептичност до разочарование. Така симпатизантите възприемат преговорите на „Позитано“ 20 между БСП, „Движение 21“, АБВ, „Нормална държава“ – опита на Корнелия Нинова да върне в лоното на социалистическата партия хора, които през годините по различен повод са си тръгвали от БСП. 

Мнението е на Румен Петков, политолог от сайта „Поглед.инфо“. 

„Изненадан съм от подобен ход в личностен план. Не знам как тези четири остри камъка ще работят заедно. Дано не съм лош пророк, но очаквам развитие на събитията, което няма да доведе до положителни резултати за подобна коалиция“, допълни той. 

Според него ресурс има само Татяна Дончева и „Движение 21“. 

„Но целта не е тези партии да донесат свои избиратели, а да се даде знак в обществото. Сам по себе си този ход е интересен. Но последните години са твърде близко и хората още помнят какво се случваше в лявото политическо пространство – как АБВ участваше в правителството на ГЕРБ, например… Но има и друг момент – някои съзират в този ход продължаване на борбата срещу Радев и подозрения, че Първанов отново се готви да се кандидатира за президент“, каза политологът перд БНР.

Петков уточни, че на пленума на БСП не е взето категорично решение за подкрепа на Румен Радев за втори президентски мандат. 

Още по темата