Дерматолог от Derma-Act споделя какви са тайните на съвършената кожа

Дерматолог от Derma-Act споделя какви са тайните на съвършената кожа

Коя от жените не иска съвършена кожа? Е, това би било много по-лесно постижимо, ако знаем какви тайни се крият зад постигането на това. За наше улеснение, дерматолог от Derma-Act сподели именно тези съвети и трикове, които могат да съдействат за изграждането и поддържането на перфектна кожа.

Рутинна грижа за кожата

За да постигнем съвършена кожа, трябва да се грижим за здравето ѝ редовно. Почистването от време-навреме няма да даде оптимални ефекти. Необходимо е да ѝ обръщаме специално внимание всеки ден. Това, минимално, изисква почистване, хидратация и защита против УВ лъчите от Слънчевата радиация.

Същевременно, що се отнася до рутинна грижа, това има и още един аспект. Редовно се гримираме, но не толкова редовно почистваме грима си веднага, щом се приберем. Напротив, много от дамите оставят грима да стои върху кожата им цяла нощ. Това, обаче, води до множество здравословни последици за здравето ѝ в отрицателен аспект. Съответно, нужно е да почистим грима си веднага при прибирането си у дома или поне преди сън.

При това е важно и какъв продукт за дегримиране използваме. Той трябва да е щадящ за кожата, хидратиращ и да не е твърде абразивен към кожните клетки.

Ако не спазваме тези процедури поне в повечето дни, то тогава дори и най-висококачествените продукти за грижа за кожата не биха ни били от полза. Увреждането на здравето на кожата чрез нередовно почистване и грижа за нея не може да бъде премахнато просто с няколко нанасяния на някой от най-скъпите продукти.

Масажи за лице

Според дерматолог от Derma-Act, масажите за лице могат да са от голяма полза, особено за дамите, които са над 35-годишна възраст. Оптималният вариант би бил те да се превърнат в рутина. Причината зад това е, че те стимулират изграждането на колаген и еластин. Именно тези два протеина стоят в основата на здравата и красива кожа.

Мезотерапии

Друг ценен помощник в грижата за здрава и красива кожа са мезотерапиите. Всяка част от нашето тяло има нужда от витамини. Липсата им може да доведе до редица здравословни проблеми, включително в областта на кожата на лицето. Тази зона често бива подценявана, когато става дума за витамини и набавянето на правилно количество от тях. Съответно, според дерматоложката, една от тайните за перфектна кожа са и редовните мезотерапии, за да се набавят нужните на кожата витамини.

Редовни процедури при козметолог могат да се справят с признаците на стареене

Процесът на стареене на кожата започва да става видим, обикновено, след 25-годишна възраст. Това, обаче, е просто статистическо средно число, тъй като процесът е индивидуален и зависи както от генетиката на дамата, така и от нейната околна среда, включително тютюнопушене, липса на защита срещу УВ лъчи и т.н. В допълнение към правилната рутинна грижа у дома, редовните процедури при козметолог могат да съдействат за забавяне на стареенето на кожата и постигане на по-жизнена, здрава и красива на вид кожа.

Здравословен начин на живот

От съществено значение е и здравословният начин на живот.

  • Липсата на тютюнопушене
  • правилното хранене
  • неприемането на прекомерно количество мазнини и бързи въглехидрати, включително бяла захар са стъпки в правилната посока.
  • Добрата защита срещу УВ лъчите
  • правилните грижи
  • и подходящата хидратация с поне два литра вода на ден също са от особена важност.

 

Още по темата