Шофьорката с 4.7 промила можела да предизвика кърваво меле

Шофьорката с 4.7 промила можела да предизвика кърваво меле

Хасковлийка постави абсолютен рекорд по промили алкохол в кръвта. Както „Марица“ писа вчера, 44-годишна жена катастрофира на ул. „Таню Войвода“ в Хасково, а полицията установи рекордните 4.7 промила. Това се равнява на бутилка концентрат или поне 7-8 литра бира. На такова количество не би издържал организъм, който не е привикнал към алкохола, смятат полицаи, видели какво ли не по улиците и пътищата.
При инцидента от петък като по чудо няма пострадали. Дори солидно почерпената жена зад волана няма сериозни наранявания. Катастрофата обаче е станала на спокойна улица, където обичайно играят деца, около 17.30 часа.
Фордът, управляван от жената, се движел странно. Ту тръгвал, ту спирал. В крайна сметка се забил в стълб. Това станало пред очите на доста хора, които не пуснали жената да избяга от мястото на инцидента, а повикали полиция.
Припомняме, че в Хасково и региона ежедневно хващат поне по 2-3-ма пияни зад волана, както и употребили различни наркотици. Така бе и вчера, когато са арестувани двама пияни водачи. 48–годишен е заловен с 2,54 промила, а компания в ареста му прави 24-годишен с 1,55 промила./Вестник Марица

Още по темата