Видни експерти за гоненията на Рашков и разпита на Борисов: Стига, искаме позитивна кампания

Видни експерти за гоненията на Рашков и разпита на Борисов: Стига, искаме позитивна кампания

За мен това е слаб ход на властта. Според мен от това Борисов ще спечели. Най-накрая всички ще разберат, че всички са го оплюли неоснователно. Това заяви небезизвестният бизнесмен Ивайло Пенчев в „Пресечна точка“ по Нова тв.
„Усещането за мракобесието надигна хората срещу правителството. Сега има точно такова усещане. Не е добре постоянно някого да преследва някого.
Ако наистина Борисов е криминален престъпник, то от това ще загубим най-много, защото ще се окаже, че ни е управляват 12 години един престъпник. Аз се надявам да не е така.
Друг силен негов ход е отказа от депутатски имунитет. В неговия случай отказа от депутатстване се възприема като сила и спокойствие. При Слави обаче се възприема по друг начин“, каза още Пенчев.
„Ако сме в символичното поле, има още един много голям риск от тези действия. Риска е, че когато се извадят истински, конкретни неща, те могат да бъдат приети от обществото като поредното неистинско действие“, каза на свой ред доцент Татяна Буруджиева.
„За да правиш негативна кампания, трябва да имаш много големи умения. Защото тя във всеки един момент може да се върне при тебе като бумеранг“, каза още тя.
„Затова това служебно правителство да не продължава като редовно, въпреки призивите за това. Много е важно в един Министерски съвет да е ясна общата цел и задача. Тя трябва да е на съграждане.
Много бих се радвала за реформи в отделни министерства. Например във външно министерство, заради работата с българите в чужбина.
В министерството на образованието също има нужда от реформи. Не може да се занимаваме непрекъснато с това, кой и къде го били извикали, какво е казал“, каза още Буруджиева.
„В бизнеса има едно старо правило. Не говори лошо за конкуренцията пред конкурентите си. Който го прави губи. Когато един политик говори лошо за опонентите си, той рано или късно започва да губи. Тия които плюят, страдат повече от онези, върху които са плюели. Не трябва да се прави негативна кампания“, каза на свой ред Пенчев.
„Негативната кампания не може да замести позитивната“, подкрепи думите му Буруджиева./БЛИЦ

Още по темата