Цветанов: Нека хората не се отблъскват от грубото и арогантно поведение на политиците

Цветанов: Нека хората не се отблъскват от грубото и арогантно поведение на политиците

Имахме намерения вчера да внесем подписите, но не искахме в празничния ден. Хубаво е, че днес е 25-ти. Това заяви пред медиите лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов след като внесе в ЦИК документите на партията за участие в предстоящите парламентарни избори.
Той коментира решение на партията да се яви самостоятелно на изборите: „Трябва първо да запазим идентичността си. Най-лесно е да търсим безпринципна коалиция. Имаше различни мнения сред колегите в страната“.
Според него „Републиканци за България“ не е успяла да представи програмата си пред хората по време на изминалата кампания: „Сега ще опитаме с по-кратки послания“. Той заговори за подпомагане на малкия и среден бизнес, както и за актуализация на бюджета: „Важно е в най-малкия бизнес патентният данък да е разширен като обхват. Това ще помогне на семействата да работят повече и да получават повече“.
„Младите искат да останат тук“, заяви Цветанов като според него са необходими промени, за да се случи това.
„Ние сме за един прагматичен и истински диалог със секторни политики. Това ще помогне на хората да избират между политики. Трябва да се стремим да постигнем нормалността заедно“, категоричен беше лидерът на „Републиканци за България“.
По думите му през последните седмици служебното правителство е показало сериозна дипломатическа активност. Относно Северна Македония заяви, че трябва реална комуникация, свързаност и развитие. Гърция е показала прагматизъм и е постигнала успех с Преспанското споразумение.
„Нека хората да не се отблъскват от грубото и арогантно поведение на политиците в тази кампания“, апелира той.
По думите му „Републиканци за България“ е била основният политически опонент на ГЕРБ: „Надяваме се с машинното гласуване да намалим броя на невалидните бюлетини“.
Цветанов коментира 45-тия парламент: „Когато искаш да правиш ревизия на едно управление, има 3,4 неща, които трябва да направиш. В противен случай блокираш администрацията на държавата“.
Според него по проекта „Турски поток“ са отишли на вятъра 3 млрд. лева./Новини.БГ

Още по темата