Германската полиция преследва „Рамбо” | BPost

Германската полиция преследва „Рамбо” | BPost

Напомняйки на сцени от известния игрален филм „Рамбо“, германската полиция в Шварцвалд преследва бездомник, който е с бойно снаряжение, информира АФП. Около 100 полицаи претърсват гората с помощта на специални части, хеликоптери и кучета. Издирването продължава втори ден. Полицията в Опенау, Югозападна Германия, предупреди местните жители да си стоят по домовете и да не качват хора на стоп.

Властите разпространиха снимка на 31-годишния заподозрян, който е с въоръжен с лък и стрели, нож и най-малко един пистолет. Той има криминално минало, включително за незаконно притежание на оръжие. Полицията не разкри самоличността му, но таблоидът „Билд“ го идентифицира като Ивес Рауш.

Полицията обяви, че е била информирана в неделя сутринта за подозрителен мъж, който се навърта около колиба в гората. Четирима полицаи отишли на място.

Те съобщиха, че заподозряният първоначално е сътрудничел, но впоследствие „внезапно и напълно неочаквано“ ги заплашил с огнестрелно оръжие. От полицията поясняват, че служителите на реда не са успели да реагират навреме по време на опасната ситуация.

Мъжът взел оръжията им и избягал. Мъжът е около 170 сантиметра висок, слаб, с очила, козя брадичка и гола глава. „Билд“ пише, че мъжът е живеел в къща за гости около 3 г. преди да бъде изгонен преди около година за неплатен наем. Той е работил като железничар и поддръжка на голф игрище. Мъжът е живеел в колата си до плувен басейн за известно време преди да се премести в колиба в гората. Според „Билд“ той е лежал в затвора, след като прострелял приятелката си с лък. Говорител на полицията каза, че мъжът има психически проблеми и не трябва да бъде доближаван.

Източник: Cross.bg

Още по темата