Колко струва операция на нос?

Колко струва операция на нос?

Хармоничното и съразмерно лице до голяма степен се определя от съотношението между централните му елементи като уши, нос, скули, брадичка и т.н. В следващите редове ще обърнем внимание на най-забележимата част на лицевата ни структура – носът. При редица пациенти той се оказва една от най-проблемните области.

Поради тази причина често бива подложен на естетически корекции, целящи премахване на различни несъвършенства, а не рядко и решаване на проблеми с неговата основна функция – дишането.

Ринопластика – решението за красив и функциониращ нос

Пластичната операция на носа, позната в медицинската практика като ринопластика, представлява естетическо-функционална интервенция, практикувана широко в съвременната медицина.

Според целта на извършваната операция бихме могли да разграничим основно два вида ринопластика – функционална и естетическа, като нерядко пластичната операция има за цел да реши няколко проблема едновременно.

Трудно бихме могли да дадем цена за ринопластика, тъй като частният случай на пациента, който се подлага на този вид корекция, играе важна роля. В следващите няколко примера за различните типове ринопластика ще ви стане ясно защо цената за ринопластика варира и какъв е ориентировъчният ценови диапазон, от който бихте могли да се ръководите в търсенето на най-добрата цена за ринопластика.

  • Цена за ринопластика от отворен или затворен тип

Един от факторите, който влияе върху крайната цена за операция на нос, е типът ринопластика – затворен или отворен. Тук основната разлика е в различните оперативни техники, прилагани за извършване на корекцията на носа. Отворената ринопластика се извършва като се правят прорези по носната преграда между двете ноздри (колумелата) и след издърпване на кожата нагоре се осигурява ясен и лесен достъп до корекционната област. При затворената ринопластика достъпът до проблеманата област се осъществява от вътрешната страна на ноздрите – този метод е доста по-ограничен, следователно по-трудоемък и би излязъл доста по-скъпо.

  • Уголемяваща или редуцираща ринопластика: цена

В зависимост от това дали носът има нужда от уголемяване, или намаляване, за да придобие оптималния размер, съобразно формата и размера на лицето, ринопластиката може да бъде уголемяваща или редуцираща. Тази разлика оказва влияние и върху цената за ринопластика. При т.нар. уголемяваща ринопластика се осъществява трансплантиране на хрущял (най-често вземан от септума или ухото). Редуциращата ринопластика пък се прилага, когато е необходимо смаляване на носа и при нея се премахва излишната хрущялна тъкан. И за двата типа ринопластика цената е сравнително еднаква.

  • Цялостна или частична операция на носа

В някои случаи става въпрос за цялостна корекция на носа, която включва комплексен набор от дейности, като изправяне на изкривена носна преграда, корекция на върха или гърба на носа и други. Когато говорим за частична ринопластика пък се касае за корекция само на определена част от анатомията на носа. Логично би било цената за ринопластика при частична корекция да е по-ниска от операцията за цялостна реконструкция на носа.

Консултацията със специалист е най-сигурният начин да разберете крайната цена за ринопластика

Пластичната операция на носа е строго индивидуална процедура, чиято цена варира, в зависимост от множество фактори. Важен ценообразуващ фактор е и изборът на хирург за ринопластика. Още на етап преглед при избран от вас специалист ще обсъдите всичко важно около планираната операция, като ще ви стане ясна и крайната цена за ринопластика. От три до над десет хиляди лева е ценовият диапазон, в който варира цената за ринопластика, но това е много относителна стойност. В последните няколко години Турция се утвърди като една от най-предпочитаните дестинации за извършване на различни операции, включително и ринопластика на достъпна цена.

Още по темата