Дясната ръка на Божков вече е на свобода

Дясната ръка на Божков вече е на свобода


Близкият съдружник на Васил Божков – Георги Попов, вече е на свобода. Специализираният съд пусна бившият собственик на „Левски“ от ареста, като му наложи парична гаранция от 40 хил. лв. Попов бе обвинен за участие в организирана престъпна група, ръководена от Божков, която е извършвала тежки престъпления. Съдът посочи, че има данни за съпричастност на Попов в престъпна дейност и участие в организирана престъпна група, но според доказателствата той няма основна роля в групата. Освен това той е дал обяснения и не признава вина, съобщава bTV.

Преди няколко Попов се върна от Дубай, където пребиваваше с Васил Божков, след като им бяха повдигнати обвинения. След завръщането си пред разследващите Попов е разказал, че искал са се прибере още в края на миналата година, но адвокатите на Божков настоявали това да не се случва, съобщи БНТ. Една от причини Попов да иска да бъде в България е здравословното състояние на член на семейството му. В показанията си Попов е оказал съдействие на разследването, като е отговорил на редица въпроси за хазартните схеми.

И след завръщането на Георги Попов обаче остава неясно, дали той доброволно се е завърнал в България, както твърди Божков във вчерашното си включване във Фейсбук, или става дума за решение на местния съд, който е удовлетворил искането на България за екстрадиция.

Самият Васил Божков обяви преди няколко дни, че ще се върне в България. По думите му може да е по време на изборите, или след изборите, които ще се проведат на 11 юли.

Левски“ беше абсолютен рекет. Винаги съм подпомагал спорта, но когато ти кажат: „Взимаш „Левски“ или бизнесът приключва“ – имаш ли избор? Нали го видяхме и в сигналите на Илчовски? Нашата държава се управляваше доскоро така“, каза Божков пред Бенатова.

По думите на издирвания бизнесмен Делян Пеевски в момента се намира в Дубай, но двамата не са се срещали. „Аз знам къде живее, той също знае аз къде живея и вероятно се избягваме“, каза Божков.

Още по темата