БСП с митинг-протест „Бузлуджа 2020” пред Министерския съвет

БСП с митинг-протест „Бузлуджа 2020” пред Министерския съвет

Националният митинг-протест „Бузлуджа 2020“ започна с шествие от площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски“. Привържениците на БСП преминаха през улица „Георги С. Раковски“ и булевард „Княз Александър Дондуков“, а последната им цел е Министерския съвет, където в 11:00 часа започна митингът.
БСП провежда националния митинг-протест „Бузлуджа 2020” в центъра на София, под прозорците на властта – пред сградата на Министерския съвет.
Събитието се провежда в столицата, тъй като здравните власти не разрешиха на социалистите да го проведат по традиция на връх Бузлуджа.
Това не е първият път, в който съборът на Бузлуджа ще се провежда в столицата.
По време на антиправителствените протести през 2013 година, митингът беше в подкрепа на правителството на БСП и ДПС. „Да пренесем Бузлуджа в София!“, призова на 27 юли 2013 година тогавашният лидер на БСП Сергей Станишев.
На 17 август същата година социалисти прекараха няколко часа пред Народното събрание, за да подкрепят правителството, срещу което протестираха десетки. Тазгодишният събор в столицата е под надслов „Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България“.
„Нека на този ден да заявим заедно нашата воля за промяна, свобода, законност и справедливост. Каним всички симпатизанти и граждани, които искат промяна и край на порочния модел на управление“, призовават от левицата.
Ето ни, различни по възраст и по занятие, но ни събра любовта към България, тук сме заедно, за да я спасим от мафията. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на националния митинг-протест „Бузлуджа 2020“ пред Министерския съвет, предаде БТА.
Тук ни събра грижата за хората, заедно сме, за да защитим семействата, децата си, родителите си, от грабежа. За десет години ГЕРБ и присъдружните им партии ограбиха настоящето ни, тук сме, за да им попречим да ограбят и бъдещето ни, каза още тя.
Г-н Борисов, ще останете в политическата история с една емблема – едно чекмедже, пълно с пари, и един пистолет до главата Ви, за да ги пазите, обърна се Нинова към премиера. По думите й това са парите, ограбени от народа, и тази власт се пази по един начин – с бухалка.
Българските социалисти сме единни, ние сме заедно и ние сме тук да ви кажем „Оставка“, заяви Корнелия Нинова. Ние сме заедно не само да ги свалим от власт, но по-важното – да градим България отново. Ние имаме план за България, заяви лидерът на БСП./Dariknews.bg

Още по темата