Радев: Ако ще строим бензиностанции като магистрали – не, мерси

Радев: Ако ще строим бензиностанции като магистрали – не, мерси

Президентът Румен Радев посети Института по растителни и генетични ресурси „Константин Малков“ в Садово. Пред журналисти след това той заяви, че строителството на държавни бензиностанции, ако се случва така, както се правят магистрали и язовири у нас, не трябва да се извършва.
„Вместо да строим 100 бензиностанции, по – добре да направим център за технологии и иновации за нашите деца“, посъветва Радев. Президентът коментира и намаляването на ДДС за ресторанти и туризъм на 9%. По думите му трябва да има цялостен подход, който да е справедлив и да не се действа на парче.
„Кризата с COVID-19 изведе на преден план въпросът за хранителната безопасност. Българите не трябва да разчитат на внос за прехрана. Земята ни е благодатна, трябва да заложим на нашата наука и на трапезата на всеки е редно да има български продукт“, заяви Радев и добави, че трябва да има ясни и справедливи критерии за субсидиите.
„Трябва да направим така, че да възобновим нашата агро наука“, добави той. Относно отхлабването на мерките, държавният глава Румен Радев заяви, че отдавна е призовавал за план с ясни критерии за излизане от кризата заради COVID-19./БЛИЦ

Още по темата