Водачът на хунтата в Мианма ще участва в среща на върха на

Водачът на хунтата в Мианма ще участва в среща на върха на


Водачът на хунтата в Мианма генерал Мин Аун Хлайн ще участва в специалната среща на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), насрочена идната седмица в индонезийската столица Джакарта. Това съобщи днес тайландското министерство на външните работи, цитирано от Франс прес.

„Редица лидери потвърдиха, че ще присъстват, включително МАХ (Мин Аун Хлайн) от Мианма“, каза пред журналисти говорителят на ведомството Тани Санграт.

Десетте членки на Асоциацията ще обсъдят на 24 април в Джакарта ситуацията в Мианма след държавния преврат на 1 февруари, който свали от власт ръководителката на страната Аун Сан Су Чжи.

Успоредно с потвърждението, че в Джакарта ще пристигне водачът на хунтата, за когото това ще е първо пътуване в чужбина, бе съобщено, че режимът е освободил днес близо 23 000 затворници във връзка с тържествата за будистката Нова година.

Властите не уточниха дали сред освободените има цивилни граждани или журналисти, арестувани през последните седмици при протестите срещу преврата.

Още по темата