Да помогнем: Фондация и читалище събират храна, за да зарадват бедни хора в Розино за Великден

Да помогнем: Фондация и читалище събират храна, за да зарадват бедни хора в Розино за Великден

За хората в най-голямото карловско село Розино името на Фондация „Заедно напред – Розино“ е добре познато. Организацията от години подкрепя според възможностите си най-бедните му жители и се старае да направи всеки техен празник възможно най-спокоен и светъл.
Сред нуждаещите се в списъка този път са 180 души, които живеят в лишения и не разчитат на чужда подкрепа. Ето защо екипът на фондацията решава да обедини усилия с местното Народно читалище “Звездица” и заедно да покажат на хората в нужда, че не са сами и Великден наистина може да бъде празник.
Разбира се, не без твоята помощ – изпрати нататък малък дар с хранителни продукти и с него ще покажеш, че също те е грижа, призовават организаторите.
С какво да помогна?Може да изпратиш по твой избор пакет с някои от следните хранителни продукти:
Трайни:
брашно;олио;захар.Нетрайни:
яйца;пакетирани козунаци;пакетирани колбаси;млечни продукти (кисело/прясно мляко, сирене, кашкавал и др.);месо в тарелка по твой избор.
Важно!: Организаторите разполагат с големи хладилници за съхранение на нетрайните продукти, но поради краткия им срок на годност можеш да ги изпратиш непосредствено преди края на самата мисия.
Може да дариш и ваучери за храна – в ситуацията на строги противоепидемични мерки това е най-бързият и безопасен начин подкрепата ти да стигне до хората в нужда и всеки да си вземе продуктите, които са му най-необходими.
Кога?Продуктите ще се събират до 27 април.
В дните преди Великден (2 май) организаторите ще посетят всеки един от нуждаещите се и ще им раздадат пакетите лично.
Къде?Продуктите ще се приемат всески ден от 8 до 17 часа в местното читалище и в офиса на фондацията, който се намира в центъра на Розино, ул. „Белите брези“, №16.
Можете да се свържете с председателя на фондацията Румен Караджов на тел. 0879907555
Организаторите се ангажират да раздадат събраните дарения, като следват стриктно всички мерки за запазване на здравето на семействата.
Мисията е от 7 април 2021 г. до 27 април 2021 г.

Още по темата