Служител на Министерството на културата с положителна проба за COVID-19

Служител на Министерството на културата с положителна проба за COVID-19


Служител на Министерството на културата е дал положителна проба за коронавирусна инфекция. Резултатът е станал ясен днес – 14 юли, съобщават от пресцентъра на Министерството. Оттам уточняват, че последният ден, в който служителят е бил на работа, е бил петък, 12 юни.

„Тестовете на всички колеги, с които е имал контакт в сградата на Министерството, са отрицателни“ – пишат на сайта на Министерството на културата.

Не става ясно обаче защо е трябвало да се тестват всички негови колеги, след като човекът не е бил на работа още от миналия месец. Не става ясно и дали въпросният служител е работил от вкъщи или е бил в отпуска, по време на която се е заразил.

Припомняме, че миналия петък – 10 юли, след 18.00 часа в цялата сградата на Министерството на културата на бул. „Александър Стамболийски“ № 17 бе извършена специализирана дезинфекция. Причината – обаждане на посетител – човек, неработещ в Министерството, но присъствал на среща в сградата на 8 юли, който информирал служителите, че е дал положителна проба за Covid-19.

От пресцентъра информират, че по отношение на дезинфекцията са изпълнили всички предписания на столичната Районна здравна инспекция. И продължават стриктното спазване на всички, предписани от здравните власти мерки, с оглед предотвратяването на евентуалното разпространение на коронавирусната инфекция.

Още по темата