Четвъртък, 22 октомври – ден, управляван от Юпитер

Четвъртък, 22 октомври – ден, управляван от Юпитер


Вярата в астрологията е въпрос на личен избор. Едни смятат, че тя дава на хората конкретни знания и данни, които ще им помогнат в живота, а други – че изобщо не бива да й се вярва. Но и най-големият песимист ще се съгласи, че е винаги добре да сме с една прогноза напред.

Така или иначе мнозина започват деня си с астрологичната прогноза, затова ви предлагаме да сверявате всяка сутрин дневния си бизнес график си с предвижданията на нашите астролози. Става дума за две дами, чиято работа се основава на дългогодишен опит и висок професионализъм.

 
Четвъртък, 22 октомври – ден, управляван от Юпитер. Инвестирайте в ИТ-технологии, сдържайте емоциите си, прибегнете до защита със скъпоценни камъни.

Слънцето влиза в Скорпион на 22 октомври, но този четвъртък Луната прави точен съвпад с Плутон – управителят на този зодиакален знак. Какви са скъпоценните камъни на това новолуние? В този период е изключително важно да намерим това, което ни носи емоционална подкрепа и стабилност. Тя трябва да ни даде солидна основа и чувство за сигурност. Можем да разкрием това, което е било скрито, стига да сме готови да преминем през изпитание и да не се страхуваме. Така ще дойде решението.

Денят е четвъртък и се управлява от планетата Юпитер. В хороскопа той описва социалното поведение на човека, неговите ориентири в обществото. Хората, родени в една и съща година, имат общи юпитериански характеристики, сходен тип социална ориентация, както и подобна ценностна система. Това не са индивидуални черти на характера, а по- скоро начин на поведение в обществото. Юпитер формира един 12 годишен цикъл и ако погледнем какво се е случило през 2008 година ще има известна повтаряемост.

Нека да обърнем внимание – 2008 година е също високосна. В два дни – на 24-25 октомври 2008 г. в Китай се провежда Седмата среща на върха на държавните и правителствените ръководители на страните на Азиатско-европейския форум. През октомври 2008 г. Джордж Буш подписва закон, предвиждащ отпускането на 700 милиарда долара за финансовата система на Съединените щати, което ни дава основание да смятаме, че отново ще има ситуации за спасяване на американската валута и задълбочаване на кризата. В същото време през октомври 2008 г. е пуснато приложението Google play, така че очакваме нещо ново в сферата на ИТ-технологиите, което отдавна се подготвя. Добре е да се оглеждате и да инвестирате именно там.

Юпитер отговаря за духовното развитие на човечеството, което е винаги резултат от действието на висшите сили. Естествената еволюция става в условия на ограничения. Всичко в човека, което излиза извън пределите на обичайните, природните заложби, е резултат от действието на Висшия свят. Като пример текстовете на Откровенията- това са форми, чрез които на Земята идват нови сили, знания, нов импулс за развитие на човечеството. Планетата Марс ще активира Юпитер – това означава, че това е идеалният период да погледнем напред в бъдещето – как искаме да растем, какво искаме да научим и да преминем отвъд поставените ни самоограничения. За да осъзнаем това може би ще възникне сценарий на принудителни ограничения и затваряне заради коронавируса.

Много от вас ще изпитат сериозни страхове за материалното си благосъстояние. Съветът, който можем ви да дадем, е да сдържате емоциите си и да прибегнете до защита със скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Скъпоценните камъни имат силни магически свойства, когато ги настроим правилно. Те могат да ни помагат в различни сфери от живота – могат да ни защитават, да ни лекуват, да ни носят просперитет.

Камъни за защита:

Овен – рубин, диамант, яспис, карнеол

Телец – розов кварц, сапфир, карнеол

Близнаци – цитрин, тигрово око, ахат

Рак – смарагд, авантюрин, хризопраз, перли

Лъв – диамант, планински кристал, оникс, цитрин

Дева – жълт ахат, карнеол, цитрин

Везни – опушен кварц, цитрин, перидот, малахит

Скорпион – оникс, карнеол, аквамарин, магнетит, хематит

Стрелец – халцедон, топаз, яспис, турмалин

Козирог – рубин, оникс, котешко око, хематит

Водолей – гранат, тюркоаз, соколово око

Риби – аметист, тюркоаз, лунен камък

Тези камъни ще ви успокояват и защитават от негативни въздействия, както от космоса, от планетите и звездите, така и от хора около вас. Не е задължително да носите камък, подходящ за вашата зодия, а такъв, какъвто ви харесва и пръв привлече вниманието ви.

Ако искате да защитите парите си или да печелите още, независимо коя зодия сте, е добре да притежавате някой от следните камъни: ахат, кехлибар, магнетит, малахит, опал, турмалин, обсидиан, циркон.

Камъкът, който си изберете, може да носите като бижу или в портмоне, джоб, а може просто да го държите в работното си помещение, ако е за пари. Ако е за защита, може да го сложите в спалнята или в помещението, в което най-дълго пребивавате. Може да е наниз от камъни, а не само един камък.

Препоръчваме турмалина като защитен камък. Той има много разновидности и цветове, но всички са силни защитни камъни. Той може да уравновеси чакрите и енергията ви да потече в правилен ритъм, ако го носите заедно с малахит. Турмалинът може да изгради и поддържа мощен щит, който ще ви предпазва и едновременно с това ще ви даде усещане за сигурност, ще ви вдъхва увереност.

Ако има хора, изпаднали в депресия, е добре да се сдобият с един от следните камъни: гранат, нефрит, гагат, лазурит, серпентин, топаз.

Преди да започнете да използвате камъка за някакви ваши цели, трябва да го изчистите. Това става като го държите в някакъв съд покрит със сол, за предпочитане морска, едно денонощие. Може да го държите и десетина минути под течаща хладка вода. Може да го изнесете по време на пълнолуние навън през нощта. Има различни начини за чистене на камъните, а това се налага, защото те са пипани преди вас от други хора и са поели от тяхната енергия. Те поемат и енергията на събитията, които се случват около тях. Периодически чистете камъните си – поне веднъж месечно.

 
Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата