50-и ден на протести: „Отровното трио” иска от Министерския съвет адреса на Гешев в Бояна

50-и ден на протести: „Отровното трио” иска от Министерския съвет адреса на Гешев в Бояна


В 50-ата вечер на антиправителствени протести в София на пл. „Независимост“ се събират демонстранти. Исканията им остават същите – оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев. Преди това от т.нар. Отровно трио обявиха, че искат от Министерския съвет официална информация за адреса на главния прокурор Иван Гешев в Бояна.

Проф. Велислав Минеков, пиар специалистът Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов свикаха брифинга заради вчерашното изказване в тв ефир на Иван Гешев, че плаща на пазарни цени наем, за да живее в резиденция „Бояна“.

Тримата попитаха на какво основание живее там и подчертаха, че той е първият главен прокурор, който живее в резиденцията. Според тях „Министерският съвет явно се командва от главния прокурор“. 

„Резиденция „Бояна“ е своеобразен монопол и не е търговско дружество. Как се получават пазарните цени при липса на конкуренция? Респективно логичен е въпросът мога ли да преместя собственото си ателие там. Готов съм да дам два лева повече, отколкото господин главния прокурор. Освен това там става дума за много подходящи помещения по отношение на моята работа. Има двор, на който мога да работя свободно, да вдигам шум, да вдигам прах. Мисля, че би било чудесно и това, което не разбрахме, кои са така наречените всички служби, които са препоръчали на господин Гешев да живее на това място“, заяви проф. Велислав Минеков.

„Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, включително и НСО, като семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно“, каза вчера Гешев пред Нова телевизия.

За четвърта поредна вечер противници на блокадите в центъра на столицата се събраха пред пилоните на НДК. Около петдесетина души поискаха и оставката на президента Румен Радев, когото определят като „разединител на нацията“.

Подготвени са и две подписки, обясни пред БНР един от организаторите на контрапротеста Николай Колев. „Досега хората се подписваха в сигнала до прокуратурата за извършени престъпления, който конкретно ще бъде подаден срещу лицата, които са отговорни за всичко това – т.нар. Отровно трио, разни бизнесмени зад граница и други политици. А сега искаме да формулираме просто, ясно и конкретно искане да бъдат премахнати блокадите“, каза той. 

„Аз живея в близост до Румънското посолство и мога да ви кажа, че съм възмутен от тази репресия, която упражняват върху нас на тези важни, комуникативни места в София“, заяви друг от участниците в акцията край НДК.

По-рано днес гражданско сдружение „БОЕЦ” имаше акция пред Съдебната палата в София, както и в Пловдив.

Още по темата