Общинският председател на ГЕРБ в Баните и още 28 напускат партията

Общинският председател на ГЕРБ в Баните и още 28 напускат партията


Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е изпратил заявление до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, че напуска партията и овакантява поста си на общински лидер, съобщи БГНЕС. Заедно с него ГЕРБ напускат още 28 души.

Новината съобщава самият Венцислав Шишков в профила си във Фейсбук. В заявлението си той е изложил своите мотиви, като те са свързани главно с несъгласие с допусканите в партията тоталитарни методи на управление и по-конкретно в област Смолян, както и нарушаването на основни демократични принципи. Шишков отправя конкретни обвинения и към депутата от ГЕРБ в област Смолян и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. „ГЕРБ се превръща в диктаторска партия“, посочва Шишков.

Наскоро партията напусна и бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който изтъкна за това морални подбуди. „Днес прекратих членството си в ПП ГЕРБ. Решение тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение необходимо, за да бъда честен със себе си и хората около мен“, заяви той. Друг бивш кмет – видинският, Огнян Ценков, също вече не е част от ГЕРБ, а от новата формация на Цветан Цветанов. През пролетта заедно с Цанков напуснаха още 50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Виден.

От юни насам не стихва и напрежението в плевенската организация на управляващата партия, а и в други местни структури.

Още по темата