Къде е най-голямото коледно дърво в Европа

Къде е най-голямото коледно дърво в Европа

Най-голямото коледно живо дърво в Европа заблестя в Димитровград

По традиция, в началото на декември, коледната украса е новото облекло на всеки град. Светлини, играчки, елхи и мирис на борови клонки допринасят за настроение, което ни нашепва, че само след броени дни идва Коледа.

В Димитровград вече грейнаха светлините на най-голямото коледно дърво в… Европа. Неговата височина е малко повече от 28 метра.

Малки и големи станаха свидетели на новата украса в центъра на града, на пл. „България“.

В близост до дървото е и Коледният базар, който предлага от лакомства до автентични сурвачки, направени от пуканки и вълнени конци.

Освен това, на базара, може да откриете Занаячийница, Пекарна, Фотаджийница, Поща, Гостилница… Местни търговци ще предлагат в Занаячийницата ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от дърво, от Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и греяно вино.

Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред Фотаджийницата, за да запечата един зимен спомен.

Интересно и атрактивно е кътчето „Коледа при баба“, където жени от читалищата в общината ще пресъздават българските обичаи и подготовката за Коледните празници и изработката на автентични сурвачки от дрян и естествени материали.

Помислено е и за това къде най-малките да изпращат писмата си до белобрадия старец. За тази цел има специално изработена кутия, където най-нетърпеливите вече пуснаха своите желания.

А както знаем Дядо Коледа вижда всичко…

Снимка: Община Димитровград

Още по темата