Коронавирусът: 44 нови случая, шестима починали

Коронавирусът: 44 нови случая, шестима починали

44 нови случая на коронавирусна инфекция у нас са регистрирани през изминалото денонощие. Направени са 1 249 теста, показват данните на Единния информационен портал.
Най-много са новорегистрираните носители на вируса в София,  Благоевград и Монтана.
Шестима души са починали. Общият брой на жертвите на COVID-19 от началото на епидемията в страната е 761.
Активните случаи към 20 септември са 4 522.
18 863 са потвърдените случаи на заразяване от началото на епидемията, сред които 1 053 са медици.
В болниците у нас към момента се лекуват 718 пациенти с COVID-19. 35 от тях са настанени в интензивни отделения.
22-ма души са излекувани през изминалите 24 часа. От началото на епидемията 13 580 души са спечелили битката с вируса.
Междувременно Финландия промени условията за влизане в страната за български граждани.
Влизането във Финландия е отворено за граждани на държави от ЕС и Шенген, пребиваващи в страната, както и членовете на техните семейства, за транзитно преминаващи, за пътуване, свързано с работа, командировка или обучение, както и посещение на близки роднини или партньор на семейни начала. В страната могат да влизат дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения, държавни представители.
Лица, които се нуждаят от международна закрила или пътуват по други хуманитарни причини, друга необходима и обоснована причина (напр. представители на чуждестранни медии, уреждане на собственост в страната), също могат да влизат в страната.
По време на граничните проверки служителите ще изискват по преценка представяне на необходими документи. Допуснатите във Финландия български граждани ще бъдат поставяни под препоръчителна 14-дневна карантина.
При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Хелзинки, в работно време на: (+358 9) 458 4055, (+358 9) 458 4035, а в извънработно време на: (+358) 44 055 0547. / Вести БГ

Още по темата