Щастливи малчугани в Карлово се радват на нов физкултурно – музикален салон/ВИДЕО/

Щастливи малчугани в Карлово се радват на нов физкултурно – музикален салон/ВИДЕО/

Модерен многофункционален физкултурно-музикален салон бе открит тържествено в ДГ „Първи юни“ Карлово на днешния 24 май – Ден на българската писменост, просвета и култура. Новата придобивка ще радва 222 възпитаници на детското заведение, което тази година чества 45 години от своето създаване.
Лентата прерязаха кметът на община Карлово и директорът Ваня Христова. Свещеник Христо Минчев отслужи водосвет за здраве и благоденствие.Събитието бе уважено от ръководството на общината, общински съветници, народни представители от 45 НС, настоящи и бивши преподаватели в детското заведение.„ Благодаря на община Карлово и на Общински съвет за предоставената ни възможност да проектираме и изградим физкултурно-музикалния салон“- каза в тържественото си слово Ваня Христова- директор на ДГ“Първи юни“.
Тя подчерта, че залата е и първата по рода си в детска градина на територията на община Карлово.„През годините сме доказали, че работата ни за детските градини и ясли е приоритетна за нас“, каза в словото си кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.„Отношението и възпитанието започва първо в семейството и след това се развива в тези детски заведения. Българските деца и ученици са прекрасни, когато са възпитавани в родолюбив дух, в жажда към познанието и просветата още от малки“, подчерта д-р Кабаиванов.
Той припомни, че неслучайно първите проекти по енергийна ефективност в община Карлово бяха именно в детските градини. След това по ОП“Региони в растеж“ са направени и детските площадки.
Кметът посочи, че много ефективна и положителна стъпка е преминаването на детските градини на самостоятелен бюджет. „И тук аз изразявам моето уважение и поздравление към госпожа Христова и нейният екип за тази прекрасна зала, в която децата от ДГ“Първи юни“ ще развиват своята физика и дух. Това е наша мечта, във всяка градина в общината да има такава зала“, заяви още кмета Кабаиванов.
Бяха връчени почетни грамоти и плакети на колектива на градината и на преподаватели, отдали своя професионален път за просперитета на нейните възпитаници.
От името на община Карлово кметът д-р Кабаиванов и зам.-кметът по образованието Антон Минев подариха на екипа и децата топки и обръчи.
Малчуганите обраха аплодисментите на всички с празничната програма.

Още по темата