Карти за транспорт получиха деца от София, учещи в


Право на транспортни карти с намалениe получиха най-накрая и децата, които живеят по постоянен адрес в София, но учат в училищата в периферията на града – например в Гимназията по ветеринарна медицина в Костинброд или в Гимназията по керамика в Елин Пелин.

Докладът беше внесен в средата на 2020 г. от общинския съветник от “Демократична България” Симеон Ставрев.

“Целта ми беше тези промени да бъдат направени преди първия учебен срок, но Комисията по транспорт поиска становище от Министерство на финансите и така изпуснахме началото на учебната година”, коментира Ставрев в профила си във фейсбук.

След неколкократно прехвърляне на топката между институциите и питания до Министерство на финансите и Министерство на транспорта, както и необходимостта от повторно запитване, докладът получи зелена светлина от Министерство на транспорта и след преминаването си пред комисиите на СОС докладът беше приет от Столичния общински съвет.

 

Приетия от СОС доклад на Симеон Ставрев, ще намерите тук:

Промяна в „НАРЕДБА за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община“ за преференциални карти за деца, които не учат в София, но имат настоящ и постоянен адрес в София

 

Напомнящото писмо до транспортния министър ще намерите тук:

Писмо до транспортния министър за забавен от него отговор повече от 2 месеца

Още по темата