Детските градини, училищата и социалния патронаж в Хисарско минават на кетъринг/ВИДЕО/

Детските градини, училищата и социалния патронаж в Хисарско минават на кетъринг/ВИДЕО/

Детските градини, училищата и домашния социален патронаж минават на кетъринг. Вече не готвачи ще приготвят храната на децата и възрастните хора, а специална фирма ще я доставя. Предстои общината да обяви обществена поръчка за избор на изпълнител. Решението на съветниците в Хисар провокира изказване на кмета на Старосел Матея Гудев, който каза, че според него това е стъпка към затваряне на забавачките и излиза по-скъпо от досегашното хранене.
„Нямаме училище в Старосел, хората там са много чувствителни, има две лелки, които се грижат за храната на децата, зимно време ринат сняг, а лятно време поддържат растителността, за мет да спрете готвенето е грешка“, каза кметът. Кметът на общинаат инж. Пенка Ганева контрира, като заяви, че малко над 20 деца посещават градината в селото, като повече от половината са от съседните села.
Иначе местният парламент прие още План за работата на ОбС Хисаря за второто полугодие на настоящата година, прие актуализация за Годишната програма на общината за управление и разпореждане с общинска собственост за 2020 г., актуализира Инвестиционната програма и прие отчета за дейността на Медицинския център за извършената дейност през миналата година.

Още по темата