Радев поздрави Макрон за националния празник

Радев поздрави Макрон за националния празник


За разлика от миналата година, когато заради пандемията честванията бяха отменени, днес Франция отбелязва Деня на Бастилията с публика и внушителен парад.

Президентът Румен Радев поздрави президента на Франция Еманюел Макрон по случай националния празник на страната – 14 юли.

„Уверен съм, че дългогодишните приятелски, конструктивни и ползотворни българо-френски отношения ще продължат да се развиват в дух на доверие и взаимноизгодно сътрудничество“, заявява президентът Румен Радев в поздравителния си адрес.

Президентът подчертава, че България и Франция ще продължат да работят заедно за изграждането на единна, силна и просперираща Европа, както и за укрепване на ролята на многостранната дипломация в справянето с общите предизвикателства, пред които е изправен светът днес.

За разлика от миналата година, когато заради пандемията честванията бяха отменени, днес Франция отбелязва Деня на Бастилията с публика и внушителен парад. Над 5 хиляди военни ще преминат днес по „Шанз Елизе“.

В парада ще се включат над 70 самолета, 25 хеликоптера, над 220 военни машини. 25 хиляди души ще могат да наблюдават парада от трибуни. Те трябва да представят здравен паспорт, с който да потвърдят, че имат ваксинация или отрицателен тест за КОВИД-19.

Още по темата